İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Anadolu Efes Maviyi Korumaya Devam Ediyor

Topluma ve çevreye artı değer katacak faaliyetleri odağına alan Anadolu Efes’in çalışanlarından oluşan gönüllü ekibi, 16 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğiyle Heybeliada’da kıyı temizliği gerçekleştirdi. 2022 yılından bu yana Denize +1 Nefes projesi ile deniz ekosisteminin korunmasına yönelik çabaları destekleyen Anadolu Efes, bu özel günde de kıyılarda biriken çöplerin denizlere ulaşmadan temizlenmesinin önemine dikkat çekti. 

2022 yılından bu yana Deniz Yaşamını Koruma Derneği iş birliğinde yürütülen Denize +1 Nefes projesiyle Marmara denizinde biyoçeşitliliğin zenginleştirilmesine ve korunmasına katkı sunan Anadolu Efes, gönüllüleri ile 16 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü vesilesiyle Heybeliada’da kıyı temizliği gerçekleştirdi.

Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim ve İlişkiler Direktörü (CCAO) Selda Susal Saatçi, “Bir yandan denizlerin yağmur ormanları olarak nitelendirilen ve tüm dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan mercanların Marmara denizinde çoğalmasına ve korunmasına katkı sunarken, bir yandan da kıyı temizliğinin deniz ekosistemi için önemine dikkat çekmek istiyoruz. Dünya, giderek artan atık üretimi nedeniyle küresel bir çöp kriziyle karşı karşıya. Bu atıklar gezegenin dört bir yanında havaya, toprağa ve denizlere karışarak canlıların yaşamını tehdit ediyor. Özellikle plastik atıklar, toplam deniz atığının en az yüzde 85’ini oluşturuyor. WWF’in yayınladığı bir rapora göre her yıl yaklaşık 0.57 milyon ton plastik Akdeniz’e gidiyor. Bu her dakika denize 33,800 plastik şişe atılmasıyla eş değer. Aldığımız her 3 nefesten 2’sini denizlerimize borçlu olduğumuzu düşünürsek, keyifli vakit geçirdiğimiz sahillerimizi temiz bırakmanın hepimizin sorumluluğunda olduğuna inanıyorum” dedi.

Deniz Yaşamını Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Narcı, “Okyanuslarımızda yaklaşık 75 ila 199 milyar kilogram plastik atığın yüzdüğü tahmin ediliyor. Birleşmiş Milletler’in açıkladığı verilere göre acil önlem alınmazsa, okyanusa karışan yıllık tahmini 11 milyon metrik ton plastik, önümüzdeki yirmi yıl içinde üç katına çıkacak. Bu da 2040 yılına kadar her yıl 23 ila 37 milyon metrik ton plastiğin okyanusa dağılması ve dünya çapında her bir metre kıyı şeridini 50 kilogram plastik kaplaması anlamına geliyor. Her birimizin küçük bir çabası bile bu problemin çözümüne yönelik bir umut ışığı. Bu bağlamda Anadolu Efes Gönüllüleri ile yaptığımız kıyı temizliğinin bu konudaki farkındalığı artırmasını diliyoruz” dedi.

Anadolu Efes gönüllüleri yıl boyunca temizlik aktivitelerine devam ederek çevreye +1 destek olmaya devam edecek.