İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beykoz’daki alt yapı çalışması işkenceye dönüştü

Beykoz’da İSKİ tarafından yapılan alt yapı çalışması bir türlü bitmeyince çalışmalar işkenceye dönüştü. Çalışmalar sırasında elektrik ve internet kabloları koparılan suyu kesilen esnaflar bir de oluşan tozdan dolayı mağdur olurken esnaf, “Beykoz halkına reva görülen bu mudur “diyerek isyan etti.

İSKİ tarafından Beykoz Mithat Efendi Caddesi ile Fevzi Paşa Caddesi’nde alt yapı çalışması başlattı. 1.5 ay önce başlatılan çalışma şimdiye kadar tamamlanamadı. Aradan geçen süre zarfında cadde kazılırken caddenin bazı bölümleri araç geçişine kapatıldı. Uzun süren çalışmaların ardından kazılan yerler toprakla kapatılarak cadde araç trafiğine açıldı. Ancak bu defa da toprak sebebiyle oluşan tozlar cadde üzerinde iş yeri bulunan esnafı mağdur etti. Esnaf bu çalışmalar hakkında hiçbir açıklama veya bilgilendirme yapmayan Beykoz Belediyesi ve Beykoz Belediye Başkanı Murat AYDIN’ını göreve davet ediyor.

ELEKTRİK VE İNTERNET KABLOLARI KOPTU

Çalışmalar sırasında elektrik, internet kabloları kopartılan suları kesilen esnaf, bu defa da tozdan dolayı sıkıntı yaşamaya başladı.

Çalışmaların ne zaman biteceği bilinmezken toz oluşumunun engellenmesi için yapılan sulama çalışmaları da caddeyi çamur içinde bıraktı. Yapılan çalışmaların biran önce bitmesini isteyen vatandaşlar ve bölge esnafı dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

“BEYKOZ HALKINA REVA GÖRÜLEN BU MUDUR”

Çalışmalar sebebiyle büyük sıkıntı yaşayan elektrik ve internet kabloları kopan suyu kesilen esnaf, “1.5 önce bu çalışmalar başladı. İSKİ’nin kanal borularını değiştiriyorlar. 1.5 aydır bu rezilliği yaşıyoruz. Daha önceden halka ve esnafa bir haber verilseydi bizler de kendimize göre tedbir alırdık. Her taraf toz içinde. Kanalizasyon çalışması yapıyorlar bizim elektrik hattımızı koparttılar. Bilgisayarlarımız yandı. Bütün içindeki programlar ve yazılımlar gitti. İnternet kablosunu koparttılar. Sularımız kesildi, 3 gün su gelmedi. Esnaf olarak o kadar büyük mağduriyetin içindeyiz ki bizi pandemiden beter duruma soktular. Ne zaman bitecek bilmiyoruz. Kimse cevap vermiyor. Geçen bir işçi para geldikçe yaptıklarını söyledi. Beykoz halkına reva görülen bu mudur? Bu rezilliğin de ne zaman biteceği muamma. Elektrikler kesilince günlük ürünlerimiz çöp oldu. Şuan internetim de yok” dedi.