İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Canan Alimdar’ın Takılarla İstanbul Sergisi Ziyarete Açıldı

Canan Alimdar, büyülü şehir İstanbul’u anlattığı son koleksiyonu “Evvel Zaman İçinde” yi Nişantaşı FMV Galeri Işık’tan sonra Balat Kaffa Miro Gallery’de 26 Kasım – 15 Aralık tarihleri arasında sergiliyor.

Tarihten ilham alan tasarımlarıyla tanınan Canan Alimdar  “Evvel Zaman İçinde” adını verdiği koleksiyonunda masal şehir İstanbul’u kuruluş efsanesinden alıp günümüze kadar getiriyor.

Tasarımlarını yaparken İstanbul’un tarihi karakterlerinden, eski İstanbulluların anlattığı öykülerden, önceki nesillerin yaşadığı bolluktan, kısacası tarihteki İstanbul’dan esinlenen tasarımcının elinden çıkan tüm takılar ayrı ayrı öyküler anlatıyor.

Koleksiyonu oluşturan Masal Şehir, Derler ki, İki Kıta Bir Şehir, Rastgele, Evliyalar Şehri, Server Dede, Pazarola, Çalgı Çengi, Kırk Gün Kırk Gece ve Çiçeklerden Bir Taç serilerine dair hikâyeler, Canan Alimdar’ın eserlerinin çıkış noktasını oluşturuyor.

Ayrıca Canan Alimdar’ın Anadolu medeniyetlerinden esinlenerek tasarladığı daha önceki koleksiyonlarından seçilmiş parçalar da sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor, “Evvel Zaman İçinde” koleksiyonu ile birlikte onları tasarımcının gözünden Anadolu tarihinde büyülü bir yolculuğa çıkarıyor.

İstanbul sevdalısı takı severler Canan Alimdar’ın yeni koleksiyonu “Evvel Zaman İçinde” yi www.cananalimdar.com’da  bulabilecekler.