İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Darüşşafakalı Öğrenciler, Handan Uran Ertuğrul’un Anısını Muhsin Ertuğrul Sahnesinde Yaşattı

Darüşşafakalı Öğrenciler, Handan Uran Ertuğrul’un Anısını Muhsin Ertuğrul Sahnesinde Yaşattı

Darüşşafaka Lisesi öğrencileri, Darüşşafaka’nın merhume bağışçısı Handan Uran Ertuğrul anısına Moliere’in “Cimri” isimli oyununu sahneledi. Tiyatro ve sinema dünyamıza birçok ilki kazandıran yönetmen, oyuncu ve yapımcı Muhsin Ertuğrul’un eşi de olan Handan Uran Ertuğrul’un anısına sahnelenen oyun, iki ustayı bir kez daha buluşturdu.

Darüşşafaka; merhume bağışçısı, Türk tiyatrosunun duayen ismi tiyatro ve opera sanatçısı Handan Uran Ertuğrul’un adını, düzenlediği tiyatro günüyle yaşatıyor. 2021 yılında Darüşşafaka Cemiyetine yaptığı bağışla “Perran ve Pınar Uran Burs Fonu”nun kurulmasına öncülük eden Handan Ertuğrul, kız kardeşi ve yeğeninin adını taşıyan bu fon aracılığıyla, baba veya anne kaybı yaşamış öğrencilerin eğitimine destek olmaya devam ediyor.

Bu anlamlı bağışın anısını yaşatmak amacıyla Darüşşafaka tarafından 3’üncüsü düzenlenen “Handan Ertuğrul Tiyatro Günü” kapsamında Darüşşafaka Lisesi öğrencileri, 30 Mayıs’ta Muhsin Ertuğrul Tiyatro Sahnesinde Molière’in ünlü eseri “Cimri”yi sahneledi. Etkileyici performanslarıyla seyirciden tam not alan öğrenciler, sahneye taşıdıkları bu oyunla, Handan Uran Ertuğrul’un sanata ve gençlere duyduğu inancı da yaşattı.

Darüşşafakalı öğrencilerin üç yıldır Handan Uran Ertuğrul anısına bir oyun sahnelediğini ve bu yıl oyunun Muhsin Ertuğrul Sahnesinde sergilenmesinin de çok kıymetli olduğunu belirten Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı şu ifadeleri kullandı: ‘’Mesleğine adanmış hayatıyla sadece bir sanatçı değil, aynı zamanda kültürümüzün taşıyıcısı, yönlendiricisi ve ilham kaynaklarından biri olan merhume bağışçımızın hatırasını yaşatacak bu etkinliğimizi bir kez daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günü, sadece bir anma değil, aynı zamanda onun sanata, kültüre ve gençlerimize olan bağlılığını ve inancını yeniden hatırlatmamız için de önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Darüşşafaka olarak, öğrencilerimizin sahneye koyduğu oyunla onun mirasını yaşatmaya devam etmekten büyük bir onur duyuyoruz. Geleneksel hale gelen bu etkinliğimizle, Handan Uran Ertuğrul’un ismini ve değerlerini gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğiz.”

Handan Uran Ertuğrul’un Bağışı Hakkında

Türk sahne sanatının sembol isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, 2021 yılında merhume kız kardeşi ve yeğeninin anısını yaşatmak için Darüşşafaka’ya bağışta bulunarak bir burs fonu kurulmasına öncülük etti. Handan Uran Ertuğrul’un talebi doğrultusunda kurulan “Perran ve Pınar Uran Burs Fonu”, Darüşşafaka’da okuyan baba ve/veya anne kaybı yaşamış öğrencilerin eğitimi için kullanılıyor. Aynı zamanda Türk tiyatro ve sinema tarihine altın harflerle geçmiş, ülkemizin kültür sanat alanında yetiştirdiği en kıymetli değerlerden Muhsin Ertuğrul’un eşi de olan Handan Ertuğrul, bağışından kısa bir süre sonra vefat etti. Bunun üzerine Darüşşafaka, Handan Ertuğrul’un ismini düzenlediği tiyatro günüyle yaşatıyor.

 

DARÜŞŞAFAKA HAKKINDA

Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olan Darüşşafaka Cemiyeti; babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve başarılı öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almasını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesiyle hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, öz güven sahibi ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor. 

Bugün Türkiye’nin her coğrafyasından sınavla belirlenen 1000’i aşkın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında tam burslu, yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı nitelikli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.

 

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından bölgedeki babası ve/veya annesi hayatta olmayan öğrenciler için ek kontenjan oluşturan ve deprem bölgesinden toplam 200 öğrenciye Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim olanağı tanıyan Cemiyet, ayrıca bölgedeki öğrencilere de uzaktan eğitim ve burs desteği sağladı.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2021’de notunu 9,74’e, 2022’de 9,77’ye, 2023’te 9,80’e ve 2024’te 9,89’a yükseltmiştir.