İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gajser, MXGP Türkiye’yi Yeniden Kazanmak İstiyor

Geçtiğimiz yılın MXGP Dünya Şampiyonu Tim Gajser, şampiyonluğunu kutladığı Afyonkarahisar’da bu hafta sonu Afyon Motor Spor Merkezi’nde tekrar zafer elde edeceğine inanarak geldiğini açıkladı. MXGP Türkiye’nin pistini gerçekten çok sevdiğini söyleyen Team HRC sürücüsü, geçtiğimiz yıl kazandığı şampiyonluğun ardından yaşadığı talihsiz sakatlıklara nedeniyle şampiyonluk şansı kalmasa da sezonun son yarışlarını ve özellikle Türkiye yarışını kazanmak istediğini söyledi.

Şimdiye kadar 5 kez dünya şampiyonu olan ve şu anda MXGP dünya sıralamasında 17’nci sırada bulunan 26 yaşındaki Gajser, yarışlara geri dönüşünden bu yana sırasıyla 7., 15., 6., 10. ve 5. sıralamalar elde etti. Bu sonuçlar 2022 performanslarından uzak olsa da Gajser, bu hafta sonu bir kez daha keyif aldığı bir pist ve son şampiyonluğu kazandığı Turkiye’de etkili olmayı hedefliyor.

 

GAJSER: “TÜRKİYE’DE PODYUM İÇİN HAZIRIM”

Son şampiyon Gajser, “MXGP Turkiye, gerçekten çok sevdiğim bir pist ve son şampiyonluğu burada kazandım. Bu yıl tekrar Afyonkarahisar’a giderken bu kesinlikle aklımın bir köşesinde. Yarışlara geri döndüğümden beri iyi ilerlemeler kaydettik ve genel sonuçlar olmasa da, nerede olduğumuzu biliyorum. Bu sezonu güçlü bir şekilde tamamlamak istiyorum ve bu hafta sonu bunun gerçekleşebileceğine inanıyorum, burada podyum hedefime ulaşmaya hazırım.” şeklinde konuştu.

İki hafta önce, Slovenyalı sürücü Motorportpark Gelderland Midden’ın derin kumunda yarışa döndüğünden beri en etkileyici performansını sergiledi. Son şampiyonu kazanırken veya podyumda görmemek sevenlerini ve MXGP dünyasını üzüyor. Gajser, son yarışın ardından şöyle bir açıklama yapmıştı:

“Sakatlığımın ardından dönüşümdeki en iyi puan toplammama rağmen, daha yüksek başlamak ve podyum için rekabet etmek istiyorum. Bu yüzden son yaruşı beşinci sırada bitirdiğim için tam anlamıyla mutlu değilim. Son yarışta sürüşüm iyiydi ve çok fazla ilerleme kaydettik. Gelecekte daha iyi sonuçlar almamıza yardımcı olacak bazı şeyler üzerinde çalıştık. Bu yüzden olumlu bir deneyimdi. İkinci yarışta birkaç ekstra puan alabileceğimi hissettim ancak bir türlü gerçekleştiremedim. Bir adım daha ileri gitmek için daha önce iyi performanslar sergilediğim Turkiye’yi dört gözle bekliyorum.”

MXGP’nin Turkiye, İtalya ve İngiltere olmak üzere sadece üç yarış kaldı. Son şampiyon Gajser’ın daha da üst sıralarda görünmesi sürpriz olmaz. Eğer bu gerçekleşmezse de, o zaman kışı hız ve özgüven kazanmak için yoğun bir şekilde geçirerek yeni sezona hazırlanacak.