İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hamdi Ulukaya Girişimi-Startup Destek Programı’na Başvurular Devam Ediyor

Türkiye’den küresel çapta, öncü girişimlerin doğması için 2017 yılından bu yana girişimci adaylarına ve startuplara iş fikirlerini gerçekleştirmelerinde destek olan Hamdi Ulukaya Girişimi’nin Anadolu’dan yeni      dünya markaları çıkarma amacıyla hayata geçirdiği Startup Destek Programı’na 15 Ağustos’ta başlayan başvurular yoğun ilgiyle devam ediyor.

Bugüne kadar programa katılan startup’ların %70’inin dünyaya açılmasını sağlayan Hamdi Ulukaya Girişimi’nin Startup Destek Programı için www.ulukayagirisimi.com adresi üzerinden gerçekleştirilecek başvurular, 31 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabilecek.

Bir yıl sürecek Startup Destek Programı kapsamında belirlenen kriterler doğrultusunda uluslararası bir jüri tarafından seçilecek 5 girişimin kurucuları, ABD’de uluslararası yatırımcılarla buluşarak iş fikirlerini sunma ve global pazara erişim fırsatı yakalayacak. Hamdi Ulukaya Girişimi, program kapsamında ayrıca girişimcilere alanında uzman ve bulunduğu sektöre yön veren isimlerin mentorluğundan yararlanma imkânı sunacak. Chobani başta olmak üzere küresel çapta başarılı şirketlerdeki yöneticilerden oluşan bir ağa katılma imkânı da bulacak olan girişimcilere ayrıca bulundukları sektörlere yönelik profesyonel pazar araştırması desteği de sağlanacak. Pazar araştırmasından elde edilen sonuçlar çerçevesinde girişimcilere yeni iş geliştirme yöntemlerinin Hamdi Ulukaya Girişimi ile birlikte uygulanması için güçlü olanaklar sunulacak. Programda yer alan girişimciler, Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’nde, çalıştıkları sektörün ABD’deki üst düzey yöneticileriyle görüşerek şirketlerini büyütme fırsatı bulacak. Tüm giderlerin Hamdi Ulukaya Girişimi tarafından karşılandığı programa başvuru için yabancı dil veya üniversite şartı bulunmuyor.

Hamdi Ulukaya Girişimi ile dünyaya açılan startup’lar artıyor

Anadolu’dan bir dünya markası çıkarma amacıyla yola çıkan Hamdi Ulukaya Girişimi katılımcıları arasından 2017 yılında gerçekleşen ilk programa katılan AgriKey Kurucusu Atakan Atalay, bugüne kadar elde ettiği başarılar ile öne çıkan girişimler arasında yer alıyor.  Kimyasallarla kirlenen toprağı biyolojik bir gübre geliştirerek temizleyen AgriKey’in kurucusu Atakan Atalay, ürettiği gübreler ile tarım alanında adından oldukça söz ettirdi. Ana ürünü biyolojik gübreler olan AgriKey, aynı zamanda organik gübreler, kimyasal gübreler, sıvı ve toz gübreler olmak üzere 200’den fazla ürün üretiyor. 2017 yılında Hamdi Ulukaya Girişimi Startup Destek Programı’na katılan AgriKey’in Kurucusu Atakan Atalay bugün GreenTech ve AgriKey olarak iki marka ile sektörde yer alırken, toplamda 90 çalışanı bulunuyor.

Hamdi Ulukaya Girişimi ile dünyaya açılan startup’lar dikkat çekerken, Atakan Atalay, GreenTech America Inc adıyla Amerika Florida’da da şirketleşerek Türkiye’yi yurt dışında da temsil ediyor.  Çalışmalarına yatırım almadan devam eden Atakan Atalay, 2023 yılında kendi öz kaynaklarını kullanarak 3 milyon dolar civarında bir yatırım yaparak ikinci tesisini kurdu ve grup olarak toplamda 500 Milyon TL’nin üzerinde ciro elde ediyor.