İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hz. Yuşa Yolundaki Dükkanlar

Beykoz’dan Hz. Yuşa tepesine çıkan Doğu Kapısı Caddesi üzerindeki orman arazisine usulsüz yapıldığı iddia edilen dükkanlar, halan duruyor Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve İBB ve Beykoz Belediyesi tarafından mahkeme kararı olmasına rağmen işletilmeye devam ediyor.

Beykoz Yuşa yolundaki Orman Müdürlüğü’ne ait arazi üzerinde kurulan birçok işletmenin birkaç yıl önce başlayan ve Orman Müdürlüğü’nün kazanmış olduğu davaya yol üzerindeki işyeri sahipleri itiraz etmişti. Yapılan itirazda Orman Müdürlüğü’nün lehine sonuçlanınca bazı dükkanlar yıkıldı fakat çok geçmeden yerine yenileri yapıldı.

Peki buranın Orman Müdürlüğüne ait olduğu bilindiği halde Orman Müdürlüğü yerlerini neden koruyamamıştır. Görevi kim ihmal etmiş ve yeni ticarethane yapılmasına izin vermiştir? Usulsüz olarak ve daha önce yıkım kararı verilen bu ticarethaneler için daha önce kazanılan davanın hükümleri neden uygulanmamış ve göz yumulmuştur?

Vatandaşların Hz. Yuşa Türbesine ulaşmak için yapılan genişleme çalışmaları sonucunda sevinmeleri bu ticarethanelerdeki yoğunluk ve yol kenarı parklanmaları nedeniyle eski halini almaya başlamıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi İmar Müdürlüğü bakalım bu usulsüz dükkanlar için bir aksiyon alacak mı?