İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kamusal Alanda Katılımcı Performans Projesi açıkALAN Başlıyor!

Kamusal sanat ile kültürlerarası diyalogu ve sosyal uyumu hedefleyen “açıkALAN” projesinde İzmir’de Bergama, Rize’de Hemşin ve Antalya’da Kaş ilçelerinde yaşayan bölge halkı ile üretilecek 3 katılımcı performans, ilçelerin kültür sanat organizasyonlarında, kamusal alanlarda, herkese açık ve ücretsiz olarak sergilenecek. Genedos Kooperatifi yürütücülüğündeki projenin küratörü Şule Ateş.

Bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen ve kamusal/katılımcı performans üzerine bir eğitim ve yaratım projesi olan açıkALAN bu üç bölgede yaşayan yerel halkın yürüttüğü doğa mücadelelerinin ortak hafızasından yola çıkarak, kamusal performanslar üretmeyi hedefliyor. Katılımcı performanslar, on beş günlük atölyeler sırasında mekana özel tasarlanarak Bergama, Hemşin ve Kaş’ta kamusal alanlarda sergilenecek.

açıkALAN BERGAMA Programı AÇIKLANDI !

Atölye, proje iştirakçisi Ne Yerde Ne Gökte Derneği’nin koordinasyonunda Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı‘nda yerel halkın katılımına açık ve ücretsiz olarak planlandı. Atölye katılımcı sınırı olduğundan ön değerlendirme sonrası başvurusu olumlu sonuçlananlara geri dönüş yapılacaktır. Atölyenin sanat yönetmenliğini ise projenin küratörü de olan Şule ATEŞ yapıyor.

Bergama Atölyesi Son Başvuru tarihi: 4 Haziran 2023

Başvuru adresi: çevrimci / www.acikalan.org

Atölye uygulama tarihleri: 10-24 Haziran 2023

Yer: Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı, Bergama