İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Kanlıca Yoğurt Festivali”nde Eğlenceli ve Renkli Anlar Yaşandı

Beykoz’un meşhur tadı Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtıldığı “7. Beykoz Kanlıca Yoğurt Festivali” renkli anlara ev sahipliği yaptı. 5 bin kişiye yoğurt ikram edildiği festivalde, Karadeniz Müziği’nin sevilen sesi Volkan Arslan konser verdi, çocuklar neşeli gösterilerle eğlendi.

Beykoz Belediyesi tarafından ilçeye özgü Tarihi Kanlıca Yoğurdu’nun tanıtımına katkıda bulunmak ve nostaljik lezzeti gelecek nesillere ulaştırmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen festival ilçede  tarımı canlandırmayı da amaçlıyor.

Başkan Murat Aydın: “Festivaller Kültürümüzü Geleceğe Aktarıyor”

Tarihi Kanlıca Meydanı’nda, İstanbulluların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik yoğurt ikramıyla başladı. Festival heyecanını yaşamak için semte gelen vatandaşlar, Boğaz manzarasında hem yoğurt yedi hem de güzel havanın tadını çıkardı.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın festivale katılarak, asırlık lezzeti ziyaretçilere ikram etti.

Alandakilere hitabında kültürel değerlerin korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında festivallerin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Murat Aydın, bu vesileyle ilçede tarım ve ekonominin de canlandığını da ifade etti.

Volkan Arslan’dan Karadeniz Coşkusu  

Festivalde sahne alan Karadeniz Müziği’nin başarılı ismi Volkan Arslan, aralarında “Yatma Yeşil Çimene” “Haydin Kızlar Hemşin Yaylalarına”, “Nayino” “Oy Çalamadum Gitti”, “ Ah Yalan Dünya” Dik Oyna” şarkılarının yer aldığı keyifli bir konser verdi.

Kemençe ve tulumun coşkusunun alanı sardığı festivale katılan ziyaretçiler, hareketli parçalarda sanatçıya eşlik ederek eğlendi.

Kanlıca Yoğurt Festivali’nde çocuklar için neşeli animasyon gösterileri sergilendi.

Zübeyde Şahin/  Temizlik Görevlisi: “Akrabalarımla birlikte geldik. Yoğurdu çok seviyoruz. Hava da şarkılar da çok güzel. Bu yıl üçüncü gelişim. Vakit buldukça belediyemizin düzenlediği etkinliklere katılıyorum. Çocuklar için gösteriler de yapıldı. Onlar için de anı olacak. Belediye Başkanımız Murat Aydın ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Hilal Bekoğlu/Mühendis: “Üsküdar’dan geliyorum. Kanlıca Yoğurdu’nun şöhretini duymuştum, festival vesilesiyle ilk defa tatma fırsatım oldu, lezzetli ve hafif bir yoğurt . Konseri keyif alarak izledik. Tarihi ve özgün lezzetlerin yaşatılması vatandaşları cezbediyor.  Organizasyona emek verenleri kutluyorum”

Özlem Menteşe/Tekstil İşçisi: “Boğaz havasında arkadaşlarımızla beraber nostaljik bir gün geçiriyoruz. Leziz Kanlıca Yoğurdu’nu yedik, konseri dinledik. Bu etkinlikler ilçede birlik ve beraberliği sağlıyor. Beykoz Belediyesi’ne tüm hizmetleri için teşekkür ediyorum.”

Kader Yıldız: “Ev Hanımı: “Bu tür etkinlikler gündelik hayata canlılık getiriyor, arkadaşlarımızla geldik, yoğurt yedik, eğlendik. Belediye Başkanımız Murat Aydın’a tarihimize sahip çıktığı için çok teşekkür ediyoruz.”