İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Şehre Dönüş Şişli’de

Şişli Belediyesi ve Kanyon bugüne kadar sürdürülebilirlik alanında attığı öncü adımlara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Yeni bir konsept ile açılışı gerçekleşecek olan Büyükdere projesi ve dopdolu etkinlik programı için 7-10 Eylül tarihlerinde Kanyon’da buluşuyoruz.

 

Sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalarıyla ön plana çıkan Şişli Belediyesi, imzaladığı Başkanlar Sözleşmesiyle (Covenant of Mayors) 2030 yılına kadar Şişli’deki sera gazı emisyonunu %40 oranında azaltmayı taahhüt ederek; asbest denetimi, gürültü denetimi, koku denetimi, atık ilaç bertarafı ve atık toplama projeleri ile tüm İstanbulluları bilinçlendirmeye devam ediyor. Şişli Belediyesi 2020 yılında başlattığı Komşu Kart projesiyle evlerden topladığı ambalaj atıklarıyla sürdürülebilir bir dünyaya büyük katkı sağlıyor. Belediye, 2021 yılından bu yana evlerden topladığı 1.460 ton atık sayesinde 2 bin 271 ton eşdeğer karbon salınımını engelleyerek, 2 bin 207 aracın eksiltilmesini sağladı. Toplanan 532 ton kağıt atığını ise geri dönüşüme kazandırarak 9 bin 44 adet ağacı kesilmekten kurtardı.

2013 yılında “Yeşil Bina” derecelendirme sistemi “Breeam” tarafından “Olağanüstü (Outstanding)” seviyesinde belgelendirilen ve sürdürülebilirlik alanındaki yatırımlarıyla öncü olan Kanyon, Şişli Belediyesi iş birliğiyle misafirlere eğlenceli deneyimler yaşatırken, sürdürülebilir yaşam bilinci oluşturmanın altını bir kez daha çiziyor.

 

Bu etkinlik ile yükdere proje alanının yeşil dokusunu artırmak için bu alana özel hazırlanan peyzaj tasarımı, bitkilendirme çalışmaları, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in katılımıyla 7 Eylül’de Kanyon misafirlerinin ve tüm İstanbulluların kullanımına açılacak. 

 

Sürdürülebilir yaşam atölyeleri ile öğrenmeye ve değişime davetlisiniz!

Sürdürebilirlik ve özgünlük ilkesiyle kendini multi disipliner yöntemlerle ifade eden İstanbul merkezli bir marka olan Alt Üst ile Redesign Atölyesi, alışveriş yöntemiyle eğitim, sağlık, sokak hayvanları gibi konuların iyileştirilmesine destek olan ve sürdürülebilir tekstil tüketimi anlayışını benimseyen Givin ile İleri Dönüşüm Atölyesi,  Japon felsefesinin yalınlığını ve israfın yerine dönüşümü vurgulayan Kintsugi felsefesi üzerine atölyeler düzenleyen Gülbin Tanır ile Kintsugi Atölyesi, Kafa Dergisi’ndeki karikatürleri ile tanınan genç ve yetenekli sanatçı Cem Güventürk ile Yaratıcı Geri Dönüşüm Atölyesi, 2012 yılında, Aslı Bilgin tarafından on senelik bir tutku, eğitim ve emeğin sonucunda kurulmuş olan lokal marka Homemade Aromaterapi ile Sürdürülebilir Kozmetik Atölyesi, eğitici ve öğretici kitaplarıyla 6-9 yaş çocuklara ilham olan Tırtıl Kids ile Oyun Tabanlı Sürdürülebilirlik Atölyesi: Dünyanın Geleceği ve çok daha fazlası 7 Eylül’de Kanyon’da!

 

Müzik ve Eğlence Dolu Bir Gün!

Evrencan Gündüz ve Uzaylılar adlı beş şarkılık ilk EP’sini 2017 yılında yayınlayan alternatif sahnenin en yetenekli ve genç isimlerinden Evrencan Gündüz Kanyon ziyaretçilerine müzik dolu bir gün yaşatacak.

 

Minik Kanyon severlere geri dönüşüm karnavalı sürprizi!

Kanyon, uzun bir tatil dönemini geride bırakan, öğrenmeye ve yeni bilgilere heyecanlı olan çocukları 9-10 Eylül tarihlerinde benzersiz bir yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor. Kanyon’un minik misafirleri geri dönüşüm, sürdürülebilir yaşam, atık gibi kavramları birbirinden farklı ve renkli deneyim alanlarında keşfedecekler. Üstelik her deneyimin sonunda onları sürpriz bir hediye bekliyor olacak!

 

Siz de 3 gün boyunca eğlenceli ve öğretici etkinliklere katılmak isterseniz 7-10 Eylül tarihlerini ajandanıza not etmeyi unutmayın!

 

Tüm etkinlikler ücretsizdir.

 

Atölye rezervasyonu için:

Whatsapp

+90 532 290 56 96

 

Telefon

+90 212 317 53 00

+90 212 317 53 30

 

 

Etkinlik Akışı

                        

7 Eylül

 

10.30 – 11.30

Tırtıl Kids ile Oyun Tabanlı Sürdürülebilirlik Atölyesi: Dünyanın Geleceği 

(-2 Etkinlik Alanı)

 

12.00 – 13.00

Alt Üst ile Re desing Atölyesi

(-2 Etkinlik Alanı)

 

12.00 – 13.00

Homemade Aromaterapi ile Sürdürülebilir Kozmetik Atölyesi

 

13.30 – 14.30 

Cem Güventürk ile Yaratıcı Geri Dönüşüm Atölyesi

(-2 Etkinlik Alanı)

 

15.00– 16.00

Gülbin Tanır ile Modern Kintsugi Atölyesi

(-2 Etkinlik Alanı)

 

16.30 – 17.30

Givin ile İleri Dönüşüm Atölyesi

 

17.30 – 18.00 

Protokol & Büyükdere Açılısı

 

18.00 – 19.00

Evrencan Gündüz Konseri

 

12.00 – 17.00

Şişli Belediyesi Sürdürülebilir Çevreci Başvuru Noktası

Komşu Kart

Komşu Masa

(-2 Etkinlik Alanı)

 

9-10 Eylül

 

12:00 – 20:00

Geri Dönüşüm Karnavalı Kanyon’da