İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SSM Çocuk Atölyeleri Eylül Ayında Devam Ediyor

Sakıp Sabancı Müzesi’nin farklı yaş gruplarından çocuklara yönelik, yaratıcı düşünmeyi teşvik eden, sosyal ve duyusal becerilerini geliştiren atölyeleri eylül ayında tüm hızıyla devam ediyor.

SSM’nin bahçesinde sergilenen yirmi iki adet taş eserden oluşan Sakıp Sabancı Müzesi Arkeolojik Eserler Koleksiyonu, 16 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek Geçmiş Zaman Sahnesi atölyesinin ilham kaynağı olacak. 3-5 yaş grubundaki çocukların bir yetişkin eşliğinde katılacağı atölyede, çocuklar önce müzenin bahçesinde bulunan sütunlar ve başlıkları keşfedecek, ardından geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarak sütunların çevrelediği birer sahne tasarlayacaklar.

Agnes Denes’in Yaşayan Piramit eserinin inceleneceği Bahçede Ne Saklı? atölyesi 30 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek.  Müze bahçesinden toplanacak malzemelerle portreler oluşturacak çocuklar, portre ve otoportre kavramlarını inceleyecek. Atölyeye 3-5 yaş grubundaki çocuklar bir yetişkin eşliğinde katılabilecek.

SSM’nin 18-36 aylık bebeklere yönelik Pusetli Aileler programı eylül ayında üç farklı etkinlikle devam edecek.

Müzede Renk Avı (16 Eylül Cumartesi) başlıklı atölyede Kolombiyalı ressam Fernando Botero’nun hacimli ve rengârenk dünyası incelenecek, ardından sanatçının tablolarındaki kıyafetlerin eşleştirmesi yapılacak. Müzede Doku Avı (22 Eylül Cuma) atölyesinde ise Fransız ressam Edgar Degas’nın dans temalı eserleri ile farklı dokular keşfedilecek, tüller ve kumaşlar resimlerin zeminini oluşturacak. Eylül ayı Pusetli Aileler programının son atölyesi ise 30 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek. Henri Matisse’in sanat pratiğinden hareketle hazırlanan Müzede Şekil Avı isimli atölyede çocuklar, duyu kutularındaki şekilleri keşfedecek, farklı şekilleri birleştirerek kendi salyangoz figürlerini oluşturacak ve Matisse’in bahçelerinin renklendirmesini çalışacak.

Atölyeler hakkında detaylı bilgiye Sakıp Sabancı Müzesi web sayfasından ulaşılabilir.

EYLÜL AYI ÇOCUK ATÖLYELERİ

Tarih Atölye  Yaş grubu Saat
16 Eylül, Cumartesi Geçmiş Zaman Sahnesi 3-5 Yaş 13.00-14.00
30 Eylül, Cumartesi Bahçede Ne Saklı? 3-5 Yaş 13.00-14.00

 

EYLÜL AYI PUSETLİ AİLELER PROGRAMI

 

Tarih Atölye  Yaş grubu Saat
16 Eylül, Cumartesi Müzede Renk Avı: Fernando Botero 18-36 Ay 11.00-12.00
22 Eylül, Cuma Müzede Doku Avı: Edgar Degas 18-36 Ay 11.00-12.00
30 Eylül, Cumartesi Müzede Şekil Avı: Henri Matisse 18-36 Ay 11.00-12.00

 

2023-2024 eğitim ve öğretim yılıyla birlikte okul gruplarına yönelik ücretsiz rehberli turlar, eylül ayından itibaren her çarşamba ve perşembe günleri SSM’de gerçekleşecek.