İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beykoz Trafik Zabıtası denetim yapmıyor mu?

Beykoz Belediyesi Trafik Zabıtası ne iş yapar bilinmez. Oysa trafik zabıtası aksayan trafiğe, yanlış parklara, yaya geçitlerini kapatan sürücülere göz açtırmamalı, kentin dört bir yanında cirit atmalı, etkin görev yapmalı.

Ancak Beykoz Belediyesi Trafik Zabıtası tüm bunlardan uzak bir görüntü sergiliyor. İşte size bir örnek.

Yer: Beykoz Kelle İbrahim Caddesi. Beykoz Belediyesi önceki yıllarda bu caddede düzenleme yapmış, kaldırımları yenilemiş, kaldırımlara araç çıkışını engellemişti. Ancak yeni açılan sahil yolu ve makanlar, müşterilerinin araçlarına park yeri bulmak için yol kenarları, kaldırıma otobüs durağına park etmesine imkan yaratıyorlar.

Bu ayrı bir dert, asıl sorun olan konu ise şu. Bilindiği gibi Kelle İbrahim Caddesi çift yönlü olarak trafiğe açık. Ama kaldırıma boylu boyunca park etmiş araçlar yüzünden otobüsler geçemiyor. Uzun trafik kuyrukları oluşuyor.

Ayrıca bu yol kenarı parklanması yüzünden her an bir kazanın yaşanmasına neden olabiliyor. Beykoz Belediyesi Trafik Zabıtası lütfen denetimlerini sıklaştırsın ve kaldırımlara park etmiş araçlara ve düzenleme yapılan kaldırımların kenarlarına park edenlere ceza uygulasın. Başka türlü bu olayların önüne geçmek mümkün değil.